Bezoekers Dorpsfeest in Wehl ervaren gevaren van afleiding in het verkeer

Het MONO-campagneteam was op 2 juni aanwezig op het Dorpsfeest in Wehl om aandacht te vragen voor de gevolgen van telefoongebruik in het verkeer. Het MONO-campagneteam liet ouders bij de interventie 'Ontmoet de grootste influencer van je kind' letterlijk in de spiegel kijken. Zo worden zij bewust gemaakt van hun voorbeeldfunctie als het gaat om MONO rijden en fietsen. Daarnaast konden bezoekers met behulp van een VR-bril in de 3D-Afleiding Car ervaren wat de gevaren zijn van afleiding door smartphonegebruik tijdens het autorijden.

Elk jaar zijn er veel verkeersongevallen. Afleiding door de mobiele telefoon in het verkeer is één van de belangrijkste oorzaken. Vooral de combinatie van social media en verkeer is gevaarlijk. Het MONO-campagneteam gaat daarom op pad om aandacht voor dit thema te vragen.

Ouders geconfronteerd met voorbeeldfunctie

Dingen die je als ouder doet, nemen kinderen over. Zo ook wanneer je als ouder je telefoon gebruikt tijdens het fietsen of autorijden. Tijdens de interventie 'Ontmoet de grootste influencer van je kind' op het Dorpsfeest liet het MONO-campagneteam ouders letterlijk in de spiegel kijken en inzien dat zij een voorbeeldfunctie hebben voor hun kind. Ouders en kinderen ervaarden door middel van een spelletje zelf dat fietsen met afleiding niet goed en gevaarlijk is.

Zelf ervaren met de VR-bril

Ook was er tijdens het Dorpsfeest een 3D-Afleiding Car aanwezig. Tijdens de 3D-Afleiding Car interventie ervaarden deelnemers met behulp van een Virtual Reality-bril wat de gevaren zijn van afleiding door smartphonegebruik tijdens het autorijden. Toeschouwers konden meekijken via een aangesloten scherm. Na afloop van de simulatie ging het campagneteam met deelnemers in gesprek en gaven ze tips over hoe je de verleiding kunt weerstaan om je telefoon te gebruiken in de auto. Maakte de deelnemer vervolgens de afspraak om veilig thuis te komen? Dan kreeg diegene een leuke gadget mee.

Campagne hard nodig

Provincie Gelderland zet zich als opdrachtgever met de MONO-campagne ook de komende jaren in voor het voorkomen van afleiding in het verkeer door telefoongebruik, met verschillende interventies en een publiekscampagne. Gedeputeerde verkeer en openbaar vervoer Klaas Ruitenberg: "We zien dat telefoongebruik in het verkeer nog steeds een groot probleem is. Tegelijkertijd vindt vrijwel iedereen het echt niet oké als iemand anders met zijn telefoon bezig is in het verkeer. Het is daarom belangrijk dat we mensen goede tips geven om daadwerkelijk de telefoon met rust te laten tijdens het rijden en fietsen. Zo komt iedereen weer vlot en veilig thuis."

Lees het volledige artikel bij Het MONO-campagneteam.

Laat dit artikel viral gaan in Wehl, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deWehlgids.nl
Redactie deWehlgids.nl

Nieuws door Het MONO-campagneteam. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. Bezoekers Dorpsfeest in Wehl ervaren gevaren van afleiding in het verkeer

Gerelateerde berichten